3 Mart 2017 Cuma

Çizgileri Taşlarla Takip Et!

Herkese merhaba!
Bugünkü başlığımız çizgileri takip et olsaydı eminim ki pek çok kişinin aklına bir adet çalışma sayfası gelirdi. Ancak biz bu işi bugün taşlarla, düğmelerle ve bilumum artık malzemeyle yapacağız. Çocuklarımızın ince motor becerileri destekleyeceğiz. Onlar da dikkatlerini odaklayacaklar ve konstantre olacaklar. Çünkü biliyorsunuz, yüksek kalitede bir eğitim süreci için dikkatini odaklama ve konsantrasyon çok önemli olan beceriler.  Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Taşlar, düğmeler, vidalar (zararsız) vb.
  • Siyah fon kartonuna çizilmiş farklı çizgiler (gümüş renkte olursa daha iyi olabilir).
















Ne yapıldı?
  • Öncelikle çocuklarımızla birlikte büyüklü küçük taşlar toplamak için dışarı keşfe çıkıyoruz. 
  • Ardından taşları fen merkezimizin en güzide köşesine yerleştiriyoruz.
  • Çocuklarımız taşları kullanarak siyah fon kartonundaki çizgileri tamamlıyor. Elleri ve zihinleri çalışırken yaratıcılıkları destekleniyor.
Burada taşlar dışında düğme, vida vb. gibi malzemelerle çeşitlilik sağlanırsa çocuklarımız çizgileri tamamlarken kendi özgün desenlerini oluşturabilirler. Hatta örüntü bile oluşturabilirler. Resimdeki gibi farklı modeller bu etkinliğin aynı zamanda yaratıcılığı destekleyen bir etkinlik olduğunu gösteriyor.
Okul öncesi öğretmenleri için; çocuklarımız oyun zamanında fen merkezinde bu malzemeleri kullanabilecekleri gibi sizler onlar için bu şekilde bir küçük grup etkinliği de planlayabilirsiniz. Seçim sizin! Ebeveynler içinse her yer uygun. Çocuklarınızla birlikte keşfedin ve birlikte kaliteli vakit geçirmenin tadını çıkarın.
İyi eğlenceler!

kaynak: stimulatinglearning.co.uk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder